Over Marjon

Mijn Verhaal....

Als kind was ik altijd de hort op. Ik leefde voluit, was veel buiten en beleefde alles vol verwondering. Gaandeweg doofde mijn vuurtje uit. Ik voelde me steeds minder vrij. Langzaam voegde ik me in het gareel. Ik zat netjes stil in de klas, terwijl mijn lijf eigenlijk wilde bewegen. Ik sprak met de spreekwoordelijke twee woorden en haalde goede cijfers. Ook later als student Bedrijfswetenschappen en Toegepaste Ethiek.

Ik ging in het bedrijfsleven werken, maar al gauw ging mijn geweten knagen. Ik voelde me niet thuis in het commerciële gewoel. En ik kon me niet vinden in de mooie verhalen die de werkelijke gang van zaken niet dekten. Ik had moeite met de wijze waarop we met onszelf, elkaar en de wereld omgingen. Langzaam groeide het besef dat ik het anders wilde.

Ik koos voor werk dat zou bijdragen aan een betere wereld en een wereld die inclusief is voor iedereen. Maar mijn werk bleef cognitief. Ik ervaarde te weinig ruimte voor mijn emoties, gevoelens en intuïtie. Ik probeerde om mij heen een betere en inclusieve wereld te creëren, terwijl ik stukken van mezelf buitensloot.

Meer en meer ging ik de wijsheid van mijn lijf inzetten in mijn professionele werk. Ik zegde mijn baan op, zodat ik me kon richten op dat wat er voor mij toe doet. Als ondernemer creëer ik sindsdien ruimte voor projecten die gaan over radicale systeemvernieuwing. En ontwikkel ik ‘eigen-wijze’ onderwijsprogramma’s voor HBO en WO studenten.

Waarom ik doe wat ik doe?

Ik vind het pijnlijk dat mijn verhaal niet op zich zelf staat. Iemand die ik begeleidde zei eens tegen me: “Ik moet wel een stukje van mezelf achterlaten voordat ik naar mijn werk ga. Als ik echt ga nadenken over wat ik aan het doen ben, en wat wij als bedrijf creëren, dan kan ik mijn werk niet meer doen.”

Daarom richtte ik het Embodiment Lab op. Mijn verlangen om in alles wat ik doe mijzelf helemaal in te kunnen brengen ligt aan de basis hiervan. Ik wilde een plek creëren waar we weer vanuit hoofd, hart en lijf kunnen leven, relateren en werken.

Ik geloof namelijk dat de wereld mooier wordt als we meer naar ons lijf en intuïtie luisteren. En onze levendigheid, spontaniteit en creativiteit de ruimte geven. Dat we met meer aandacht voor en contact met onszelf, elkaar en de wereld kunnen leven. Minder stress en spanning ervaren. Daar draag ik graag aan bij door jou of je team of organisatie te laten schitteren in wat je doet. Zodat jij je vrij voelt en voluit leeft. En je team of organisatie met meer focus, creativiteit en verbinding werkt.

Mijn achtergrond

Vanaf mijn studententijd volgde ik allerlei persoonlijke ontwikkelingstrajecten en opleidingen. Het was de weg terug naar dat meisje dat voluit en vol verwondering leefde. Ik vond kracht en zachtheid in mijn lijf. En bovenal ik vond mijn beweeglijkheid terug. Ik leerde steeds beter luisteren naar mijn lichamelijke subtiele signalen die me zoveel te vertellen hadden.

Sinds 2000 heb ik lichaamsgerichte opleidingen en trainingen gevolgd bij onder andere:

En een volledig cv vind je hier: Marjon van Opijnen